Ugrás a fő tartalomra

Automata állványrendszer - OHRA állványok Állványrendszerek, szállítószalag-technika és raktári szoftverek egy kézből

Tanácsadás

Automata állványrendszer

A fél- vagy teljesen automatizált raktárakkal szemben támasztott követelményeknek megfelelően szakembereink az ügyféllel együttműködve választják ki és tervezik a megfelelő szállítóberendezést és állványtechnikát. Az állványkiszolgáló rendszer (RBG) konfigurálása az automatizálási feladathoz, a termékekhez, valamint a helyi adottságokhoz igazodik. Minden állványkiszolgáló rendszer (RBG) lehet járathoz kötött és kanyarmenetű is.

Így lehetőség van több állványfolyosó egy készülékkel történő kiszolgálására.

 

Melyik állványrendszer alkalmas egy automatizált raktárhoz?

Az automatizált raktár alapja a megfelelő automatizált állványrendszer. A kiválasztásnál döntő tényező, hogy milyen termékeket kell tárolni és mozgatni. Hosszú áruk és terjedelmes áruk esetében a karos állvány a legalkalmasabbak. A raklapos áruk esetében a klasszikus raklapos állvány az első választás. Elvileg szinte minden állványrendszer, beleértve a kis alkatrészek polcrendszerét is, automatizálható. A megfelelő szállítószalag-technológiával és a modern raktárkezelő szoftverrel együtt az automatizált állványrendszer biztosítja, hogy az automatizált raktár előnyei teljes mértékben kihasználhatók legyenek: Sebesség, dinamika, biztonság, energia- és költségmegtakarítás. Az automatizált raktárba történő beruházás így gyorsan megtérül.

Automatikus tárolórendszer - az Ön előnyei :

 • Állványozás és berendezés tervezés egyetlen forrásból
 • Raktárkezelő szoftver elérhető
 • Berendezés típusok széles választéka
 • Kanyarodó és egyenesen futó eszközök egyaránt lehetségesek
 • Akár 8.000 kg teherbírás

Tanácsadás


Félautomata raktár

A félautomatizált raktár jellemzője, hogy bizonyos munkafolyamatokat és feladatokat a raktári személyzet állványkiszolgáló rendszerrel végez el, ilyen pl. a komissiózás.

Az állványkiszolgáló rendszer automatikusan a gépkezelő által korábban meghatározott állvány helyéhez indul. A raktárhely előtti pontos pozicionálás teljesen automatikusan történik, miközben pl. a falapok be- és kitárolását a gépkezelő manuális parancsai vezérlik. Ez magában foglalja a terhek emelését és leengedését, valamint a villák menetirányát.

Ajánlatkérés

Teljesen automatizált raktár

A félautomatizált raktárhoz képest a teljesen automatizált raktárban minden munkafolyamatot a raktárkezelő szoftver végez. Az állványkiszolgáló rendszer kezelőegysége minden utasítást automatikusan továbbít. Itt minden lépés - pl. az állvány egységeinek indítása, a raktárhely pontos pozicionálása, a terhek emelése és leengedése, valamint az átadó állomás megközelítése - teljesen automatikusan, a raktári személyzet beavatkozása nélkül történik.

Minden információ röviden:

 • nagyon keskeny folyosók
 • összeköttetésben az Ön raktárkezelő rendszerével
 • akár 20 méter magas legfelső raktárszint. Akár 5 tonna teherbírás
 • egy állványkiszolgáló rendszer több folyosót is érinthet
 • akár 8 méter hosszú termékek is tárolhatók

Ajánlatkérés

cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
cantilever racking, automatic warehouse, stacker crane
stacker crane, automated warehouse
cantilever racking, automated warehouse, stacker crane
stacker crane, automated warehouse

Teljesen automatizált komissiózó raktár

A megrendeléshez kapcsolódó csomagok tárolása és visszakeresése, komissiózása és rendezése teljesen automatizált.

Ez nemcsak a teljes raktározási és komissiózási folyamat hatékonyságát növeli, hanem magas helykihasználást is lehetővé tesz, és csökkenti az áruk sérülését.

A kétlépcsős szedés előnyeinek kihasználása teljesen új koncepció: 

A raktárban a csomagok tárolását és visszakeresését egy raktározó- és visszakeresési gép végzi. Ha egy szállítási megbízás különböző egyedi lemezek komissiózását igényli, egy vákuumemelőkkel ellátott manipulátor állítja össze a megfelelő cikkeket, így több megrendelés párhuzamosan feldolgozható. Így két különálló rendszer rendkívül hatékonyan állítja össze a megrendeléseket egy nagyon szűk helyen. 

Ajánlatkérés

automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse timber storage
automatic warehouse, cantilever racking, stacker crane

Állványkiszolgáló rendszerek

A rakodódaru olyan sínvezérelt jármű, amely automatikus állványrendszerben történő árumozgatásra szolgál. A rakodódaru maximális magassága 46 méter. A tárolt áruk, a súly és a méretek függvényében megkülönböztetünk különböző típusú rakodódarukat. Ezek közül hármat az alábbiakban ismertetünk:

OHRA kétoszlopos állványkiszolgáló rendszer szálanyaghoz és nagy tömegű árucikkekhez

8 tonnáig terjedő teherbírással ez az állványkiszolgáló készülék kiváltképpen akkor jelent optimális megoldást, ha nagy tömegű és nagy méretű áruk magasraktárban való be- és kitárolásáról van szó. Ez különösen az építőanyag-, fa-, kő- vagy papírágazatra érvényes. Ez gazdaságos tárolást tesz lehetővé kis alapterületen. Az "Ember az áruhoz" elv alapján az áru így standard kézi eszközökkel, standard emelvénnyel, közvetlenül az állványon komissziózható.

OHRA állványkiszolgáló rendszerek szálanyaghoz – előnyei

 • Kiválóan alkalmas szálanyaghoz
 • Akár 8000 kg teherbírás
 • Emelvénnyel ellátott rendszer kézi komissziózáshoz rendelhető
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

OHRA állványkiszolgáló rendszer akár 12 méter magasságban való raktározáshoz

Euro-raklapok és rácsos konténerek 12 m raktározási magasságig való automatizált be- és kitárolásához az OHRA ezzel a speciális állványkiszolgáló rendszerrel valódi alternatívát kínál a magasraktári emelőtargoncákkal szemben. A rendszer kanyarmenetű, költségkímélő és moduláris felépítésű. A speciális futómű lehetővé teszi a csarnok padlóján történő közvetlen közlekedést.

OHRA állványkiszolgáló rendszerek akár 12 méter magasságban való raktározáshoz – előnyei

 • Kiválóan alkalmas komissziós raktárak vagy automatizált puffer raktárak számára
 • Akár 12 méter szerkezeti magasságig
 • Alternatíva a magasraktári emelőtargoncákkal szemben
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

OHRA állványkiszolgáló rendszer akár 25 méter magasságban való raktározáshoz

Raklapok és rácsos konténerek akár 25 méter magasságban történő tárolásának automatizálására már évtizedek óta eredményesen alkalmazzák az OHRA ezt az állványkiszolgáló rendszerét. Klasszikus teleszkópos villával az egyszeres vagy dupla mélységű tároláshoz, illetve alternatív shuttle-rendszerrel vagy külön teherfelvevő eszközzel, az adott követelménynek megfelelően egyedileg tervezhető. Teljesen automata kivitelben, vagy teljes értékű vezetőfülkével a részben automatizált üzemmódhoz.

OHRA állványkiszolgáló rendszerek magasraktárakhoz – előnyei

 • Kiválóan alkalmas magasraktárakhoz
 • Akár 25 szerkezeti magasságig, raklapok és rácsos konténerek tárolására
 • Kanyarmenetű – több folyosó kiszolgálása is lehetséges

Raktárkezelő szoftver

Egy raktár vagy gyártási részleg teljes anyagáramlása teljesen automatikusan vezérelhető. Specialitásunk az olyan logisztikai rendszerek bevezetése, ahol a rendszert kell a már létező szervezeti struktúrához hozzáigazítani - és nem fordítva! Ennek alapját először is a fennálló körülmények beható elemzés adja, majd az abból közösen levezetett jövőprognózis. A termékek forgalmára és cégstruktúrára vonatkozó adatok alapján az Ön munkatársaival együtt olyan megoldásokat dolgozunk ki, melyek később részletes leírásként szolgálhatnak az automatizált tároláshoz.

OHRA raktárkezelő szoftver - digitális automatizálás

Az LSV raktárkezelés egy igen széles körű és szabadon konfigurálható standard rendszer. Gyors és tartós költségmegtakarítások érhetők el a dolgozók és technológia optimális alkalmazásával, a folyamatminőség egyidejű javítása és a tárolási térfogat csökkentése mellett.

OHRA raktárkezelő szoftver

 • A fennálló körülmények elemzése
 • Megoldás kidolgozása
 • Az eredmény bemutatása
 • Részletes leírás elkészítése
 • A raktárkapacitás optimalizálása
 • Fifo-Lifo-MHD
 • ABC osztályozás
 • Hely/készlet lezárása
 • A komissziózás optimalizálása

Referenciák automatikus raktári megoldásokhoz

CAB 56
Fikszo
Drevo Trust
Fehr
CAB 56

CAB 56

A jövőbe mutató technológiával felszerelt raktár avatása

Sikertörténetre

Drevo Trust

Drevo Trust

A Drevo Trust egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek Csehországban elsőként helyeztek üzembe teljesen automatizált raktárat bútorlap anyagok tárolására. 

Sikertörténetre

Fehr

Fehr

A Robert Fehr AG cég (Andelfingen, Svájc) új üzemi épületének központi része egy akár 6000 milliméter hosszú és 2500 milliméter széles fa építőlemezek számára készült, teljesen automata raktárrendszer.

Sikertörténetre