Ugrás a fő tartalomra

40 Years OHRA – we will “rack” you!

Raktár- és állványrendszerek gyártójaként az OHRA főleg hosszú és nehéz termékek tárolási megoldásaira szakosodott és ma a karos állványok európai piacvezetője és szakértője.

 

A cég 2019-ben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját, a következő mottóval: 40 éves az OHRA – we will „rack” you!

A cég gyökerei az 1960-as évekre nyúlnak vissza, amikor a céget alapító Ottokar Hölscher rakodógép-márkakereskedési tevékenységét külső cégek által gyártott állványok értékesítésével bővítette. Hamarosan saját állványrendszereket kezdett gyártani. Különösen elismertté váltak karos állványai, amelyek a hosszú áruk tárolása iránti piaci keresletet fedik le. Az OHRA szabadalmaztatta a beakasztható, önrögzítő állványkart, amely a karos állványrendszerek etalonjává vált. A kar ütközés hatására elmozdul, amivel védi az állványt, a targoncát és főként az árut. Segítségével a karos állványok szintmagassága gyorsan és szerszám nélkül módosítható. Ottokar Hölscher 1979-ben külön céget alapított az állvány üzletág számára – így született meg az OHRA Regalanlagen GmbH.

Ma a raklapos és karos OHRA állványok minden tehertartó eleme melegen hengerelt, perforálatlan acélprofilokból készül. Ez a nagy teherbírás mellett karcsú felépítést tesz lehetővé. Teljesítőképes polcrendszereivel az OHRA különösen az építőanyag-kereskedelmet és a fafeldolgozást hódította meg. „Emellett azonban egyedi megoldásainkat sok más ágazat is alkalmazza, többek között sokféle tartozékunknak köszönhetően, amelyekkel állványaink a legkülönfélébb feladatokra tehetők alkalmassá” – hangsúlyozza Thomas Jerschkewitz, az OHRA németországi értékesítési vezetője. Nem csoda, hogy az OHRA állványmegoldásait ma már operaházak, autóbontók és kikötők is ismerik és alkalmazzák. (A kikötőkben OHRA állványokon telelnek át a yachtok.) Az OHRA állványcsarnokok építésére és automatizált megoldások szállítására is felkészült. Ezekkel külön projektrészlege foglalkozik. „Ügyfélközpontú megoldásainkkal jelentős versenyelőnyt élvezünk” – tisztázza a cég sikerének okát Raymond Wolsey, az exportértékesítés vezetője.

Az OHRA a jövőt illetően is optimista. Dr. Andreas Hölscher, a cégalapító fia és az OHRA jelenlegi ügyvezető igazgatója, a konjunktúra esetleges lanyhulása miatt sem aggódik: „Piaci helyzetünknek köszönhetően eddig minden válságból még erősebben lábaltunk ki. A piac megrostálódik, de mi szilárd alapokon állunk.”