Ugrás a fő tartalomra

Korrózió védelem állványrendszerekhez

OR 6000®

Korrózió védelem, amely a legmagasabb elvárásokat is teljesíti.

Vezető raktári állványgyáróként, kültéri állványok specialistájaként, tudjuk, hogy a megfelelő felületkezelés milyen hatással van az állványok élettartamára. A hagyományos felületkezelési eljárások mellett kifejlesztettünk egy új felületkezelési eljárást az - OR 6000®.

OR 6000® egy speciális felületkezelési eljárás, olyan anyagokra, ahol korrózió védelmi tulajdonságok kiemelt fontosságúak. ideértve az állványrendszereket, amelyek ki vannak téve a környezet behatásoknak, mint a magas páratartalom, sótartalom, erős kondenzációs folyamatok. A legszigorúbb korrózióvédelmi szabványok előírásait, mint Class CX, EN ISO 12944, illetve akár a Norsok Standard M-501 az OR 6000® jelentősen felülmúlja.

 


Korróziós kategóriák meghatározása

Az EN ISO 12944 szabvány meghatároz különböző környezeti hatásokhoz és korróziós terhelésekhez 6 kategória osztályt. Az elhanyagolhatótól a nagyon erős, illetve extrém-ig. Az EN ISO 12944 szabványon kívül, amely a felületkezelt acélszerkezetek korrózióvédelmét tárgyalja, a Norsok M-501 szabvány a tengeri felületkezeléseket viszonyítja. Az OHRA 6000® felületkezelési rendszerrel, az EN ISO 12944 szabvány legmagasabb „CX” kategóriáját is felülmúlja. A CX kategória előírja az EN9227 szabvány szerinti folyamatos sópermet tesztet 2400 órán keresztül. A Norsok M-501 ezzel szemben egy váltakozó permet/nem permet tesztet ír elő 4200 órán keresztűl. Az OHRA 6000® rendszer lényegesen meghaladja ezeket a követelményeket. 6000 óra tesztelés után a bevonaton nem jelentkezett a kopás jelei.

Hogyan működik az OHRA OR 6000® felületkezelési rendszer?

Minden lépés a folyamatban konzekvensen kapcsolódik a következő lépéshez. Cink-foszfatálással kezdődik, utána elektrokémiai katódkádas (KTL) bevonattal folytatódik, majd 2 lépéses szinterezéssel végződik, beleértve a tisztítási, mosási és száradási folyamatokat. Lakk festéses eljárást nem használunk. A teljes folyamat automatizált és egymáshoz kapcsolódnak. Ez garantálj, hogy a felületkezelés teljesítménye az elvárt minőségben megismételhető legyen.

Az OHRA OR 6000® rendszer előnyei:

A korrózió védelmet az igények szerint tudjuk biztosítani. – legyen az szinterezés, tűzi horganyozás, KTL bevonat vagy OR 6000® rendszer. A felületkezelésre 25 év garanciát adunk. Állvány elemek felületkezelését 12m hosszig 2,3m szélességben, 0,7m magasságban maximum 2000kg-ig tudjuk teljesíteni, teljesen automatizált folyamattal.

  • Korrózió védelem 50 évig
  • Vékonyabb bevonat, de nagyobb karcállóság, és kopásállóság.
  • Teljes és egyenletes bevonat, a mélyedésekben, sarkoknál és éleknél is.
  • Nagy ellenálló képesség savak, lúgok, olajok és üzemanyagok behatásai ellen.
  • A felső réteg megfelel élelmiszeripari használatra is.
  • Egyenletes, tiszta, sima felület.
  • Egyéni színek elérhetőek  RAL skála szerint.
  • Alacsony szennyezésű, környezetbarát, oldószer mentes eljárás.
  • Nincs rozsda beszivárgás, köszönhetően az első KTL bevonatnak.
  • Alkalmas élelmiszeripar, vegyipar, tengeri felhasználásra, erőművek, kikötők, hajógyárak és minden olyan ipari felhasználására, ahol a korrózió védelem elsődleges.

Katalógus letöltése OR6000®